Header logo2

« Συμμετοχή του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος στο 8ο Συνέδριο Τμημάτων Βαλκανικών και Αδριατικής της Διεθνούς Ένωσης.»


Κατά το χρονικό διάστημα 18 έως 20 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Σεράγεβο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, το 8ο Συνέδριο Τμημάτων Βαλκανικών και Αδριατικής της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών με θέμα την «Λαθραία διακίνηση ανθρώπων/μεταναστών και καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων-τρέχουσες προκλήσεις, τάσεις και  καλές πρακτικές μέσω του πρίσματος των Αστυνομικών Δυνάμεων».

 Το Εθνικό Τμήμα, εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Βοιωτίας κ. ΤΖΙΤΖΩΚΟ Ιωάννη, τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Λάρισας κ. ΖΑΧΟ Σωτήριο και τον Αρμόδιο Δημοσίων Σχέσεων της Τοπικής Διοίκησης Καστοριάς κ. ΒΟΓΟΓΙΑ Αργύριο.

   Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Δημαρχείο που βρίσκεται στην παλαιά πόλη του Καντονίου του Σεράγεβου και οι εργασίες στο ξενοδοχείο Hollywood.

  Στο ανώτερο Συνέδριο παρευρέθηκαν συνολικά έντεκα Εθνικά Τμήματα της Ενώσεώς μας, ο Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Εκτελεστικού Γραφείου της Δ.Ε.Α. κ. ΚΑΡΚΑΛΗΣ Κυριάκος, ενώ συμμετείχαν στο πάνελ των εργασιών, αξιωματούχοι Δικαστικών, Αστυνομικών, Ακαδημαϊκών Αρχών καθώς και Διεθνών Οργανισμών, θέτοντας επίκαιρους προβληματισμούς προς ανοικτή συζήτηση, αναζητώντας λύσεις και διεξόδους στα προβλήματα των μεταναστευτικών τάσεων σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον.

  Στο περιθώριο τόσο των εργασιών, όσο και του επίσημου δείπνου,  είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να προβάλλουμε την διεξαγωγή του επερχόμενου Παγκοσμίου Συνεδρίου τον Οκτώβριο του 2023 στην Αθήνα.

  Ευχαριστούμε το Εθνικό Τμήμα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης για την άψογη διοργάνωση του Συνεδρίου  αλλά και για την φιλοξενία τους.












 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.