Header logo2

΄΄Διοργάνωση πενταήμερης εκδρομής στην Κωνσταντινούπολη΄΄

                       

ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
03/09-07/09

👉1η ΜΕΡΑ: Λάρισα – Κωνσταντινούπολη
Αναχώρηση από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας στις 03.00 π.μ. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στα σύνορα των Κήπων, έλεγχος και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην Ανατολική Θράκη ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά και φτάνουμε το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Θα ακολουθήσει προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου. Το βράδυ ελεύθερο στην πλατεία Ταξίμ, στην περίφημη κοσμοπολίτικη οδό Ιστικλάλ και στα όμορφα γραφικά στενά της ‘Βασιλεύουσας’.
👉2η ΜΕΡΑ : Ιστορικό κέντρο- Αγία Σοφία- Τόπ Καπί- Σκεπαστή Αγορά
Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο όπου θα δούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την ελικτή στήλη των Δελφών, την γερμανική κρήνη του 1898, την στήλη του Κωνσταντίνου, το Μπλέ τζαμί και θα καταλήξουμε στο Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας, την περίφημη Αγία Σοφία. Συνεχίζουμε με το περίφημο παλάτι Τοπ Καπί, αρχική κατοικία των Σουλτάνων (μέχρι τη δημιουργία του Ντολμά Μπαχτσέ το 1853) και διοικητικό κέντρο σημαντικών προσωπικοτήτων όπως o Μωάμεθ Β΄ και ο Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής. Στη συνέχεια επίσκεψη στην φημισμένη σκεπαστή αγορά με τα 4000 καταστήματα, το ανατολίτικο παζάρι Καπαλί Τσαρσί. Αμέτρητα προϊόντα όπως δερμάτινα είδη, ρούχα, αναμνηστικά, αντίκες, είδη δώρων κ.α. είναι στη διάθεσή σας εξασκώντας πάντα τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ ελεύθερο στη διάθεση των εκδρομέων.
👉3η ΜΕΡΑ : Πριγκηπόννησα
Πρόγευμα και ξεκινάμε για προαιρετική εκδρομή στα μαγευτικά Πριγκηπόννησα. Ξεκινάμε με τη Χάλκη και τη Θεολογική σχολή. Συνεχίζουμε με το μεγαλύτερο νησί των Πριγκηποννήσων, την Πρίγκηπο θαυμάζοντας τις παλιές ελληνικές βίλες με τις εντυπωσιακές αρχοντικές επαύλεις. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν το γύρο του νησιού ή να προσκυνήσουν στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά στο ψηλότερο σημείο του νησιού. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερο στη διάθεση των εκδρομέων.
👉4η ΜΕΡΑ : Οικουμενικό Πατριαρχείο- Μπαλουκλί- Μονή Βλαχερνών- Αιγυπτιακή αγορά
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Θα προσκυνήσουμε τη στήλη της φραγκελώσεως όπου μαρτύρησε ο Ιησούς και σώζεται μέχρι σήμερα, τα λείψανα του Χρυσοστόμου και του Γρηγορίου Θεολόγου, τον Πατριαρχικό θρόνο, την εικόνα της Παναγίας της Κυζίκου και θα δούμε από μακριά τη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Συνεχίζουμε για το Αγίασμα της μονής των Βλαχερνών όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά το 626 μ.χ. ο Ακάθιστος ύμνος στην Υπερμάχω Θεοτόκο ως ευχαριστία για τη σωτηρία της πόλης από τους Αβαρους. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιερό Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών, όπου υπήρχαν τα λεγόμενα “παλάτια των πηγών”. Κατά την επιστροφή ,επίσκεψη στην Αιγυπτιακή αγορά, χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό φαγητό, περιήγηση και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
👉5η ΜΕΡΑ : Ντολμά Μπαχτσέ- Επιστροφή Λάρισα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για επίσκεψη σε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πόλης, τα εντυπωσιακά ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ, νεότερη κατοικία των σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σε στυλ μπαρόκ, μεγαλοπρεπή, με εξαιρετική πολυτέλεια. Αναχώρηση για Λάρισα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση.
✅Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
1. Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν.
2. 4 διανυκτερεύσεις σε ξεν/χείο 4 * ( RIVA HOTEL στην περιοχή ΤΑΧΙΜ).
3. Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
4. Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο.
5. Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής.
❎ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων- παλάτια, δημοτικός φόρος διαμονής, επιπλέον γεύματα και οτιδήποτε προαιρετικό.
❓ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
• Μίνι κρουαζιέρα στο Βόσπορο με βαποράκι.
• Εκδρομή στα Πριγκηπόννησα.
✅ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ:
295€ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ) ΚΑΙ 305€ ΓΙΑ ΜΗ ΜΕΛΗ
(Οι εν ενεργεία πρέπει να είναι κάτοχοι διαβατηρίου, οι υπόλοιποι χρήση πολιτικής ταυτότητας)
☎️ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ BARAS TRAVEL (Ασκληπιού 26, 2410-530509) ΕΩΣ 31/07/2024, ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
‼️ΣΗΜΕΙΩΣΗ: H ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.