Header logo2

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

  Μια θαυμάσια εκδρομή στην Ιστορία και στο φυσικό κάλλος. Η περιοχή και η λίμνη προστατεύεται από την UNESCO για τις φυσικές και παραδοσιακές ομορφιές της ως φυσικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς . Η Οχρίδα  κάποτε είχε 365 εκκλησίες , μία για κάθε μέρα του χρόνου, και έχει αναφερθεί ως « Ιερουσαλήμ  των Βαλκανίων». Στην αρχαιότητα  η πόλη ήταν γνωστή με το αρχαιοελληνικό « Λύχνιδος» που πιθανόν σημαίνει «πόλη του φωτός». Το 879μ.Χ αναφέρεται  από τους Σλάβους  ως Όχριντ  από τις λέξεις βο χρίντ  που σημάνουν «πάνω στο λόφο» καθώς η αρχαία πόλη Λύχνιδος ήταν στην Κορυφή του λόφου.

 

1η ΜΕΡΑ: Λάρισα – Μπίτολα- Οχρίδα

Αναχώρηση στις 07.00 από το Αστυνομικό Μέγαρο. Με ενδιάμεση στάση για καφέ ,  φτάνουμε στα σύνορα της Νίκης. Διέλευση των συνόρων και ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή φτάνουμε  στα  Μπίτολα. Χρόνος για περιήγηση στην παλιά πόλη προαιρετικά μεσημεριανό φαγητό εξ’ίδίων. Αναχώρηση για Οχρίδα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ : Όσιος Ναούμ- Οχρίδα

Πρόγευμα και αμέσως μετά αναχώρηση για το Μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, που βρίσκεται στη νότια πλευρά της λίμνης και στις πλαγιές του όρους Πέτρινα, όπου πάνω σε βράχο δεσπόζει το μοναστήρι με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες. Αντίπερα το Πόδαγρετς και το Ελμπασάν. Από εδώ ξεκίνησαν ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, οι Έλληνες μοναχοί για να διδάξουν στους Σλάβους το Κυριλλικό Αλφάβητο και τη Βίβλο. Επιστροφή στην πόλη της Οχρίδας όπου θα έχουμε χρόνο να θαυμάσουμε τα Ελληνικά αρχοντικά και τις Βυζαντινές εκκλησίες του Κλήμεντα, της Αγίας Σοφίας και του Αγίου Νικολάου, κάτω από το κάστρο του Τσάρου Σαμουήλ. Στα μαγαζιά μπορείτε να αγοράσετε σουβενίρ, παραδοσιακά κολιέ φτιαγμένα από τα βότσαλα της λίμνης, ξυλόγλυπτα κ.α. Χρόνος για προαιρετική βαρκάδα στη λίμνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ : Στρούγκα- Λάρισα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Στρούγκα . Περιήγηση στην πόλη, χρόνος για καφεδάκι και βόλτα στην αγορά. Αναχώρηση για Λάρισα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

 

 

 

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

1.     Μεταφορά με πολυτελές  πούλμαν 

2.     2 διανυκτερεύσεις σε ξεν/χείο 4 * ( NOVA RIVIERA 4*ή παρόμοιο ) στην Οχρίδα.

3.     Πρωινό και δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο

4.     Τοπικός ξεναγός στα σημεία επισκέψεων.  

5.     Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 Προαιρετική βαρκάδα στη λίμνη, προαιρετικά γεύματα, ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων, είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και θεαμάτων, δημοτικός φόρος διαμονής.

 

ΤΙΜΗ  ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ:

150€ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ)  ΚΑΙ 160€ ΓΙΑ ΜΗ ΜΕΛΗ

(Οι εν ενεργεία πρέπει να είναι κάτοχοι διαβατηρίου, οι υπόλοιποι χρήση πολιτικής ταυτότητας τελευταίας 15ετίας)


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ BARAS TRAVEL (Ασκληπιού 26, 2410-530509) ΕΩΣ 16/01/2024, ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ








 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.